miercuri, 26 noiembrie 2014

Ingrijirea parului - produsele mele de nadejde

Buna dragile mele!




Se pare ca iarna ar vrea sa se instaleze si in Bucuresti...de doua zile incearca sa fulguiasca usurel...fulgisorii vor sa ma sperie! Ar face bine sa nu, pentru ca nu sunt pregatita deloc...dar deloc pentru aceste sarbatori de iarna! Trec printr-o perioada fooarte aglomerata la munca, perioada ce ma oboseste si ma innebuneste, pentru ca nu apuc sa fac tot ce am de facut! Imi place ca totul sa fie in regula, imi place sa cred despre mine ca sunt perfectionista la locul de munca, asta pentru ca merg acolo cu drag! Sper cat mai mult...

Imi amintesc ca anul trecut in aceasta perioada eram singurica...faceam totul eu! Doamne...acum e greu si cu trei :))  Cred ca nu sunt singura care munceste mai mult in aceasta perioada, nu? De multe ori nu mai apuc sa imi fac treaba prin casa...ceva de mancarica, curatenie si alte chestii gospodaresti d'ale femeilor! Ce? Credeti ca noi, bloggeritele, stam toata ziua prin magazine? Probam haine, testam cosmetice si parfumuri? Eee, nu! Unele au si copilasi, sunt mamici, da. Au o afacere...important este sa iti menajezi cu grija timpul si sa incerci sa nu te abati de la ce ai de facut in ziua respectiva, conform proverbului: "Nu lasa pe maine, ce poti face azi!" 

Dar, sa revenim la postarea de astazi! Nu cred ca am vorbit vreodata despre parul meu...podoaba capilara cu care toate ne laudam (doar cea din cap, caci ea e frumoasa, nu alta:)) ). Parul meu este des, firul este gros, asadar cand se usuca, spui ca ar fi matura! :)) Nu m-am vopsit niciodata! Doar suvite blonde de 2 ori si vor mai urma...poate cand voi fi mireasa! Ma mai gandesc! :D Singuele mele probleme cu el ar fi ca nu scap de matreata definitiv, nu am chef si timp sa il aranjez mereu...unele fac orice pentru un par cu volum si ondulat ca al meu! Dar, asa suntem noi, femeile! Vrem parul drept daca e cret, daca e cret il vrem drept si tot asa!


Lista de ingrediente pentru Samponul Syoss
















Ritualul meu de spalare a parului are loc de doua ori pe saptamana: miercuri si sambata sau duminica! :)) Samponul pe care il folosesc in acest moment este Syoss Silicone Free Repair & Fullness insa, in week-end, folosesc samponul antimatreata Gerovital Plant Treatament cu Ichtiol, despre care am citit cat de eficient este impotriva luptei cu matreata, asa ca a doua zi am mers in farmacie si l-am achizitionat. Il folosesc o data pe saptamana si am observat eficienta lui: nu pot spune ca m-a scapat definitiv de matreata, dar macar a mai atenuat din ea! Lucru care ma bucura...e bine si asa. Culoarea sa este maro, iar datorita ichtiolului are un miros...ca petrolul, insa te obisnuiesti repede cu acesta. ATENTIE! Acest sampon nu se foloseste pe intreaga lungime a parului, ci doar pe scalp. Apoi aplic samponul meu Syoss si imi spal parul ca de obicei! Am observat imediat cum parul imi cade muuult mai mult cand Gerovital intra in actiune cu scalpul meu! De obicei imi mai cade parul, insa nu ingrijorator - se regenereaza si e normal! Insa cand folosesc acest sampon imi cade mult par in cada...Nu stiu ce ar trebui sa fac: sa renunt la el, sau sa merg in continuare pentru a scapa de matreata...Voi ce ma sfatuiti? Pentru 150 ml am dat 17 lei.
Syoss este un sampon bun, ieftin, iar cantitatea sa este ideala pentru mine;  nu am avut probleme cu el, desi am incercat mai multe variante pana acum. Pentru 500 ml am dat 15 lei.





Lista de ingrediente ale balsamului de par Garnier Fructis

Dupa curatarea cu sampon, aplic balsam de par. Este un produs indispensabil pentru mine si nu lipseste niciodata din baie sau din concedii! In acest moment folosesc Garnier Fructis Oil Repair 3, cu trei uleiuri esentiale: de masline, avocado si shea, ce face parte din noua gama lansata pe piata. M-am indragostit la prima vedere de mirosul genial pe care il are datorita untului de shea, avocado si masline...este absolut divin! Sa nu va mai zic si faptul ca parul miroase dupa uscare! Sigur voi recumpara acest produs! Pe langa faptul ca are acest miros grozav, imi place si pentru ca imi lasa parul moale, usor de descurcat si de pieptanat. 
- Uleiul de masline reda stralucirea;
- Uleiul de avocado ofera flexibilitate;
- Uleiul de karite ofera un aspect matasos.
Face ce spune ca face, deci il recomand! Pentru 200 ml am platit aproximativ 12 lei.




De o vreme incerc sa nu imi descurc parul folosind pieptanul sau peria, pentru ca stiu ca in aceste conditii cade mai mult. Il usuc in prosop cat pot, apoi imi trec degetele prin el, pana il descurc pe tot. Daca este nevoie il usuc cu fohnul (m-am interesat despre cum se scrie corect acest cuvant si nu! nu se scrie feon,fion sau foehn. desi recunosc ca pana acum am scris foehn). La final, aplic la varfuri un ulei de la Kallos, care este denumit ca fiind elixir de infrumusetare a parului cu ulei de samburi de macadamia si migdale. Nu il aplic dupa fiecare spalare, pentru ca, multumesc lui Dumnezeu nu am probleme cu varfurile. Nu le am despicate sau in vreun alt fel. O intreb mereu pe doamna care ma tunde cand merg la ea si imi spune acelasi lucru. Se poate aplica pe parul ud sau uscat si ajuta la prevenirea despicarii firului de par. Folosit regulat, parul va deveni puternic, sanatos si stralucitor. Ofera intr-adevar parului stralucire si catifelare. Cred ca a costat pana in 10 lei pentru 50 ml.




Ingredientele mastii Oyster Professional Sublime Care

De doua ori pe luna folosesc si o masca de par de la Oyster Professional Sublime Care cu ulei de masline, pentru parul ondulat. Imi place foarte mult cum imi aseaza parul - ramane mai ondulat decat este; bine, nu va ganditi ca am bucle dupa spalare, dar mai aranjeaza putin onduleurile. Miroase destul de mult a masline si ofera parului catifelare incredibila! O aplic pentru doar 5 minute, dupa care clatesc cu apa din abundenta. Am acest produs de vreun an de zile si inca mai am cateva utilizari bune. Are 1000 ml, deci eu zic ca merita investitia.
- Uleiul de masline hraneste si catifeleaza parul;
- Keratina repara parul si il protejeaza.

PS: Pe ProduseCosmetice.ro o puteti gasi la un super pret de Black Friday, din data de 28.11.2014 (atunci este de fapt "sarbatoarea" oficiala)! ;))



Cam acestea sunt produsele pe care le folosesc pentru parul meu. Imi place mult la parul meu si faptul ca il pot aranja cum vreau eu...nu trebuie sa insist cu foarte multa spuma sau fixativ si rezista chiar bine. Imi trebuie doar timp si de multe ori alte maini, ca ale mele sunt stangi! :)) Apelez la cumnatica mea care ma ajuta cand am nevoie! :)
Imi amintesc ca mi-am facut intr-o seara bucle si le-am avut 2 zile ;))
Aaa si un alt lucru pe care as putea sa il mentionez este ca nu il perii mereu! Stiu, poate veti rade de mine, insa nu simt nevoia sa fac asta: daca bag peria in el dupa ce se usuca, imi strica onduleurile naturale pe care le am, asa ca mai bine stau in banca mea! :D

Ca sa va faceti o idee, m-am gandit sa pun cateva poze cu podoaba mea capilara...ce spuneti?






Voi cum aveti grija de parul vostru? Ce produse folositi pentru a-l spala sau stiliza?


Multumesc pentru vizita!


Facebook   Bloglovin   Pinterest


Lory's Blog XOXO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza pentru mine!